Bedrijfsefficiëntie in de pluimveehouderij
Bedrijfsefficiëntie bij pluimvee gaat over economisch rendabele productie in tijden van hoge grondstofprijzen, toenemende regelgeving ten aanzien van dierenwelzijn en milieu en consumentenwensen op het gebied van gezonde en duurzame voeding. Het gebruik van antibiotica in de pluimveeproductie is een zeer belangrijk onderwerp binnen Europa en krijgt ook steeds meer aandacht in de rest van de wereld. Ongecontroleerde toepassing van antibiotica in de pluimvee-industrie brengt gezondheidsrisico’s met zich mee, omdat het kan leiden tot bacteriële resistentie tegen antibiotica.
Eén van de belangrijkste aandachtspunten in de hedendaagse pluimveeproductie is het minimaliseren van het antibioticagebruik in de groeiperiode. Dit kan leiden tot minder efficiënte productie, vanwege negatieve effecten op de technische resultaten en de bedrijfsresultaten. Diervoedingsbedrijven hebben daardoor te maken met grote uitdagingen om veehouders te ondersteunen bij het maximaliseren van de productie met oplossingen die geen antibioticagebruik vereisen.
We richten ons op de ontwikkeling van nutritionele oplossingen die de impact van antibioticareductie minimaliseren. Veel belangrijke antibiotica die in de humane gezondheidszorg worden gebruikt bij de bestrijding van infecties worden ook toegepast in de pluimveehouderij. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de resistentie tegen antibiotica zoals fluoroquinolones snel toeneemt, met als gevolg dat de behandeling van patiënten met bijvoorbeeld longontsteking en tuberculose steeds moeilijker wordt, omdat deze antibiotica hun effectiviteit verliezen.



Provimi™ nutritionele oplossingen
We bieden Provimi™ nutritionele oplossingen aan met bewezen werking onder omstandigheden met een hoge infectiedruk; hiermee worden dezelfde dierprestaties gerealiseerd als met de inzet van antibiotica. Met onze benadering helpen we klanten bij het opstellen van optimale voerprogramma’s waarmee het risico op het optreden van verteringsproblemen en maagdarmaandoeningen geminimaliseerd wordt. Daarnaast bieden we een serie oplossingen, zoals etherische oliën en producten gebaseerd op organische zuren, waarmee een gezonde darmflora wordt opgebouwd.

De nieuwste innovatie op het gebied van additieven biedt een effectieve oplossing voor omstandigheden waarbij Clostridium en necrotische enteritis een bedreiging vormen. Deze unieke technologie is gebaseerd op het nieuwe molecuul Lactylaat en heeft zowel in proeven als in de praktijk een significante verbetering van de dierprestaties laten zien.
Bezoek onze stand
Wilt u meer weten over onze nutritionele oplossingen en producten? Kom dan naar onze stand D15 in Hal 15.

Klik hier als u nu al een afspraak wilt maken voor een gesprek met uw Cargill contactpersoon tijdens EuroTier.

We verheugen ons op uw bezoek aan onze stand!
Die Informationen auf dieser Website wurden begründet gegen das, was wir die relevanten wissenschaftlichen und technischen Kriterien hinsichtlich ihrer Wirksamkeit und Wahrhaftigkeit beurteilen. Es liegt in der Verantwortung des Anwenders, um sicherzustellen, dass dies gegen die geltenden gesetzlichen und regulatorischen Anforderungen überprüft wird in dem Land, in-dem das Produkt vermarktet werden soll.